woensdag 2 september 2009

Een nieuw hoofdstuk !


't Is allemaal achter de rug en 't is allemaal begonnen !
Dat is wat er de laatste weken allemaal heeft plaatsgevonden hier, in 't kort gezegd dan.
Ter verduidelijking ... Achter de rug is de prachtige zomervakantie (en dat er nog iemand komt klagen over 't weer !), de zalige tijd zonder wekker en het Grote Afscheid van de creche. Van dat laatste moet u vooral onthouden dat het een tranendal was, maar dan een schoon, dat we een hele toffe fotocollage meekregen en dat we ondertussen al drie keer getelefoneerd hebben of zo. Het zijn daar dan ook "crèmekes", zoals we dat hier zeggen, dat duurt even voor we ons daar kunnen van losmaken natuurlijk, dat spreekt voor zich.
En wat er allemaal begonnen is ? Een nieuw schooljaar vaneigens, zowel voor mezelf als voor Kleine Frutsel ! Onze zorgen zijn voorlopig opgeborgen, want mevrouw gaat met de glimlach en had al vanaf de eerste dag een lief. Effenaf. Recht van Lennert van de creche, naar Matthias in de klas. Ze had een klein briefje mee van de juf, dat ze het erg goed gesteld had en flink had gegeten. Of hoe twee onnozele zinnen een mens toch doodcontent kunnen maken. Datzelfde briefje meldde ons ook dat Kleine Frutsel geen minuut had gezwegen ... Geruststellend, want in de handleiding van ons exemplaar staat duidelijk vermeld dat haar praatvaardigheid stijgt met een goed gemoed. Dus dat zal ongetwijfeld vonken gegeven hebben ! Maar ik had ook eventjes visioenen van mijn oude rapporten, waar termen als "woelwater" en "spraakwaterval" elkaar aan een gestadig tempo doorheen de jaren afwisselden. Hmmm. Dat is natuurlijk allemaal erfelijk en al. Verdikke. Maar goed, ik ging ook graag naar school, heb weinig gebleit in die dagen en mijn ouders kregen altijd goeie punten voor hun opvoedingskwaliteiten. Laat ons hopen dat dat ook erfelijk is !

3 opmerkingen:

  1. Zie hoe schattig! Wat wordt ze toch groot ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mega-coole boekentas! Enne Louise ziet er uit als een kindje dat niet met zich zal laten sollen op de speelplaats.. Wat we alleen maar kunnen toejuichen, nietwaar?!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk! Wat een flinke meid, mét een supertoffe boekentas :-)

    BeantwoordenVerwijderen