dinsdag 9 februari 2010

De Schone Slaapster

Dit gebeurde er Ten Huize Frutsel vandaag, zo rond 18u30 deze avond ! Oké, dit tafereel speelt zich bij u vast op regelmatige basis af. Kindje moe, kindje valt in de zetel in slaap, klaar. Maar hier is dat dus nog nooit gebeurd ! Echt. Nog. Nooit. We hebben een actieve dochter die geweldig goed slaapt, maar dan alleen maar in haar bed. En bij hoge uitzondering eens in de auto, dat kan ook nog wel, als ze moe genoeg is. Maar ergens anders ? Echt nog nooit gebeurd, in die 3 jaar, 3 maanden en 20 dagen van haar leven (oké, de eerste levensweken - tot het refluxmonster de baas werd- tellen eigenlijk niet mee). Ze moet dus echt wel héél erg moe geweest zijn vandaag. Zo full-time naar school op drie jaar, het is toch niet niks, ocharme dat schaapke. Daar moest ik toch een foto van, want wie haar goed kent, zou 't anders niet geloven. De foto's van haar zijn intussen ontelbaar, elke mogelijke move die ze doet, wordt vastgelegd. Liefst in twintigvoud, want met die digitale camera's van tegenwoordig kun je dan nog de schoonste kiezen. Maar foto's van een slàpende Kleine Frutsel zijn hier bijzonder zeldzaam. Bij deze !
P.S. Wie goed oplet, ziet zelfs haar melk staan, in de zetel , onaangeroerd. Die moet ze aan de kant gezet hebben. En ge moet weten, zij en Mister Melkfles, daar komt echt doorgaans niks tussen. Kundepeizenhoemoezewas.


3 opmerkingen:

  1. Moh zo lief.
    Die school, 't is inderdaad uitputtend he! Nora is ook moe, maar valt niet in slaap in de zetel, maar uit dat in onuitstaanbaar gedrag. Ook niet alles.

    Is ze nog steeds zo gehecht aan haar fles? Amai :) Nora wou die niet meer toen ze twee was en Marie al niet meer toen ze anderhalf was.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hé, kindjes die slapen...

    Hier slapen ze ook enkel in bed en uitzonderlijk een keer in de auto.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Annelies, je hebt dus ook actieve kleuters :-)) Allé, Louise is niet super-actief of zo, ze geeft zich gewoon nooit over aan haar slaap, 't leven is daarvoor veel te leuk, slapen bewaart ze echt voor in bed !

    Tamara, amai, die melkfles, moesten we die afpakken, dat zou nogal een straf zijn !! En we vinden het wel handig, dat ze zo elke dag haar vocht en vitamines binnen krijgt, zo lang ze dat wil. En ze heeft nooit een tuutje gehad, dus voor haar tandjes kan het ook geen kwaad. Ze is er nog steeds verslaafd aan !!

    BeantwoordenVerwijderen