vrijdag 27 november 2009

Brief aan de Sint


Geen geluk, de onschuldige wedstrijdhand graaide naar andere namen, maar niet getreurd, volgende keer misschien meer sjans ! En het meedoen op zich was al plezant, eeuwen geleden dat ik nog eens aan een wedstrijdachtig iets meedeed.
Enfin, het volgende hoofdstuk in het Sinterklaasverhaal ! Als in : Sint en Piet zijn de brief van Kleine Frutsel komen ophalen in 't begin van deze week. Ah ja, Sinterklaas is er zeker en vast van op de hoogte dat zijn verjaardagsweekend ons dit jaar niet zo heel goed uitkomt (wegens een reeds-lang-geplande-Ardennen-trip) en hij zal daar toch snotdorie wel rekening mee houden peis ik, in 't bezit zijnde van dat Grote Speciale Boek en al. Diene mens weet alles. Dus gaan we er van uit dat hij komend weekend eens langs ons huisje passeert !
Hij is dus, zoals gezegd, de brief van Kleine Frutsel komen halen. Hij liet daarbij een briefje achter, geschreven met Kleine Frutsels eigenste stiften, die hij dan ook in de buurt liet rondslingeren. Een gepikt ideetje (leuk gevonden van de patatjes !) dat hier op ontzettend veel bijval kon rekenen, ze was wild enthousiast ! Ze zag pic-nicjes, ze zag een puzzel, er was de Brief met de bijhorende zwarte vlekken (want door schoorstenen kruipen en al, dat laat z'n sporen na). Dat laatste is er eentje van in Onzen Tijd, geweldig vonden we dat, dus da's een traditie die voortgezet wordt :-) Enfin, onze kleine meid was volledig in de wolken. Ze ging er alleen van uit dat het Grote Bezoek nu voorbij was, dat dit hét was. En ze was geeneens teleurgesteld hé, dat er niets van op haar brief bij lag, ze was gewoon geweldig gelukkig dat Sinterklaas langsgeweest was. Ontroerend gewoon ! We hebben dat misverstand natuurlijk snel opgehelderd, Hij is gewoon met haar brief naar zijn stoomboot nu, kijken of er iets leuks voor haar in het ruim ligt. Dus de spanning is hier weer opgedreven ... nog eventjes !

1 opmerking:

  1. Zo grappig dat ze dacht dat het het enige bezoekje was :)) Maar wel typisch eh: ik merk hier ook dat vooral de magie, het mysterie en het verhaal errond veel leuker zijn dan de cadeautjes zelf. Als ik aan Nora vraag wat ze wil krijgen van de Sint, denkt ze nooit aan cadeautjes, ze wil enkel snoepjes. Geen chocola of koekjes, maar snoepjes :)

    BeantwoordenVerwijderen