vrijdag 27 november 2009

Van Parijs en nieuw gerief

Madam Frutsel is een jaartje ouder geworden dit weekend. En ze heeft daar geen problemen mee, voor wie het zich afvraagt :-) Ze moest wel even slikken toen één van haar kinders (als zijnde de kinders waar ze overdag de plak over zwaait en die ze probeert te leren lezen en al) loeihard "zo oud !" riep en een ander daar vlotjes aan toevoegde : "mijn mama is nog maar 30, jij bent ouder dan mijn mama !". Die laatste mededeling deed haar eventjes zweten, want de moeder in kwestie heeft al drie kinders rondlopen, waarvan de oudste al zijn plechtige communie gedaan heeft ! Serieus.
Maar goed, 't is eigenlijk maar een rekenkundige kwestie. Als ze eventjes cijfert, moet ze toegeven dat ze al die jaren geleden nog andere dingen te doen had dan pampers te verversen. En dat ze daar absoluut geen spijt van heeft. Want stel je voor, nu al een plechtige communie en al, daar staan de gedachten nog niet naar !
Ennieweej, jarig dus en dit jaar in stijl, namelijk in Parijs ! In feite nog een trouwkado van Grootvader Frutsel, dat we steeds uitstelden wegens een kleine baby in huis (dat laat een mens nu eenmaal moeilijk achter). Enfin, het was geweldig plezant, eventjes onder ons twee en dan nog verjàren ! Meer moest dat niet zijn, allé. Een kado mocht ik van Meneer Frutsel ter plaatse uit één van de vele Parijse winkels kiezen. Maar dat is er vreemd genoeg gewoon niet van gekomen. We deden allemaal city-trippige dinges, vanalles bezoeken en fotograferen en dan gaan eten en natuurlijk uitslapen en al. Maar een sjakosj naar mijn goesting kruiste mijn pad niet. 't Is niet dat mijn huidig exemplaar uiteen valt, dus er is geen haast bij hé. Maar zo kwam Meneer Frutsel gisteren plots met een enorme doos thuis, schoon ingepakt en alles ! In afwachting van die sjakosj, had hij nog iets anders in gedachten dus. Er bleek een geweldig leutig masjien in te zitten (deze ! of zie foto hierboven), de nieuwe koffiesensatie Dolce Gusto !! Een knallende rode, precies zoals die uit de reclame, waar ik me al weken zit aan te vergapen. Oh oh oh, en gelukkig dat Madam daarmee is !! Want als er iets is dat we Ten Huize Frutsel enorm kunnen smaken, is het wel een goeie tasse kaffie. Maak daar misschien beter kanne kaffie van. En misschien zijn we daar ook wel wat verslaafd aan. We hebben dat spel gelijk twee kleine kinders direct uitgepakt, getest én goed bevonden, want dat maakt echt heerlijke dingen!! Het is eigenlijk vooral bedoeld voor speciallekes, Latte Macchiato, Cappucino, zelfs Chococino, kortom een waar genot voor koffieleuten als De Frutsels. Het is alleen moeilijk slapen met zeven verschillende soorten koffie in je lijf. Dus dat gebruik moeten we nog even leren timen. Maar een wreed plezant kado, kom gerust eens proeven, dan spelen we eens van tea-room :-)

1 opmerking: