zondag 20 december 2009

Aërosollen


Toen Kleine Frutsel nog een Baby Frutsel was, hadden we voor 't eerst een aërosol nodig. Te huur bij de apotheek, wat een gedoe ! En telkens als je dacht : "nu hebben we hem niet meer nodig, tijd om het ding terug te brengen !", bleek dat natuurlijk niet het geval en mocht je nog eens terug sjeezen. Niet veel later was er zo'n ding te koop bij Aldi, een jaarlijkse actie blijkbaar. Ik heb nog even getwijfeld, want hoe vaak zou een mens nu zoiets gebruiken ? Nog een sjans dat 'm toch heb meegepakt, ongetwijfeld de aankoop van dat jaar ! Het is niet dat we dat graag gebruiken hé, verre van, maar Kleine Frutsel is nu eenmaal wat astmatisch aangelegd, en onze KA (die nochtans niet kwistig omspringt met AB en zo) vindt het gebruik van de aërosol echt wel aan te raden, ten einde haar longskes niet te veel de kans te geven om te ontsteken. 't Is soms eens een strijd geweest, die tien minuten met het neuskapje, maar ondertussen heeft ze diezelfde strijd opgegeven en zit ze flink alleen in de zetel "te blazen in de machine" (zoals ze het zelf noemt), met een tekenfilm erbij. En het moet gezegd, na een paar dagen aërosol verdwijnt die lastige hoest (die haar anders urenlang wakker houdt) vrij snel. En dan kan de koorts ook zakken, want daar is onze Kleine Frutsel ook zo'n meester in ... 38°C, dat noemen we hier bijna geen koorts meer, want onze madam gaat vaak meteen voor het grovere werk, we hebben al vaak de 40°C op dat schermpje gezien, vreselijk is dat ! Dan is ze helemaal hyper en stuitert ze als een springbal door het huis. De dag dat ze dus als een ellendig hoopje op het tapijt ligt, racen we direct richting spoed, want dan is 't echt serieus mis.

Maar goed, we doen dus nu weer van aërosol, want ze heeft het goed te pakken. We hadden beter aandelen in dat spel gekocht !

4 opmerkingen:

  1. Nora hoest ook veel, maar meestal geven we enkel hoestsiroop. Maar ik overweeg nu ook om zo een aerosolapparaat aan te schaffen omdat de hoest toch sneller verdwijnt.

    Alleszins, nu is het een gehuurd toestel en Nora aerosolt lustig mee met Kleine Frutsel :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hola,
    't is echt wel aërosol-tijd in vele huisjes!
    Hier voor 't eerst ook van dat. Maar ik vind dat het niet echt goed werkt, ofwel doe ik 't verkeerd? Noa is het althans al serieus beu aan het worden. We gaan morgen terug naar de KA, peis ik. Ons toestel ook gehuurd bij de ziekenbond. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tiens, ik zag net dat ik anoniem gepost had.. 't Was kroezel eh. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. onze jonas wordt bijna 7 maanden, vandaag naar dokter moeten gaan, blijkbaar heeft hij het RSV-virus, we moeten dus aerosollen, maar hij doet het flink, viel zelfs int slaap, toch goe in het oog houden zene, want ons schatke is prematuur....

    BeantwoordenVerwijderen