dinsdag 22 december 2009

Imitatiefases




Er zijn zo van die fases, tijdens dewelke uw geliefde kleuterexemplaar alleen maar alles precies wil doen zoals jij dat doet. Tot in de details. Tot in den treure. Je zou het als een compliment kunnen opvatten natuurlijk. Maar je wordt er eerder ambetant van, want met name het huishouden geraakt soms met geen meter vooruit. Tenzij ! Tenzij u de volgende zaken in gedachten houdt.

1. Het gaat wel over. Ooit. Ik heb nog geen puber horen smeken om te mogen dweilen. Dus er komen dagen dat u met weemoed hieraan terugdenkt, als u in uw eentje in een emmertje staat te soppen.
2. Jaag u er niet in op. Met volle kracht tegenwerken, heeft alleen maar het tegenovergestelde effect. Ondervind ik hier dagelijks aan den lijve (op van die dagen dat ik mijn eigen tips vergeten ben).
3. Stuur op tijd een brief naar Spanje. Die lieve Sint heeft voor dit probleem alle begrip en brengt dan graag de nodige hulpmiddelen. Gebruik deze hulpmiddelen dan ook en u heeft terstond een gelukkige kleuter. En een proper huis.

En zo geschiedde Ten Huize Frutsel.

1 opmerking:

  1. Bij ons is het voor de tweede verjaardag al begonnen. Er staat nu een mini keukentje met minipannen en mini kookgerei. Ook is er een mini laptop en mini poppen met mini kleertjes en mini bedjes. Maar zoals je al zegt, tegen de tijd dat ze oud genoeg zijn om het grote spul te hanteren dan willen ze niet meer!

    BeantwoordenVerwijderen